Dzisiaj i kilka dni wcześniej panowały i panują w mojej kuchni czerwone buraczki.
Fantastyczne smakowo i zdrowotnie - nie sposób przecenić ich walorów .
Też niedrogie o tej porze roku, jędrne i smaczne. Warto zrobić z nich przetwory.
Dobrze zrobić trochę na zimę w/g swojego smaku i upodobań.
Ja robię starte w plasterki z cebulką oraz tarte na drobno z chrzanem. A dodatkowo malutkie, albo krojone na niewielkie kawałki w zalewie z octem jabłkowym.
Wszystkie są pyszne. Na pewno każdy z Państwa ma swój doskonały przepis na to warzywo.
Trzeba tylko chcieć!!!!!!!!!!
Fantastyczne smakowo i zdrowotnie - nie sposób przecenić ich walorów .
Też niedrogie o tej porze roku, jędrne i smaczne. Warto zrobić z nich przetwory.
Dobrze zrobić trochę na zimę w/g swojego smaku i upodobań.
Ja robię starte w plasterki z cebulką oraz tarte na drobno z chrzanem. A dodatkowo malutkie, albo krojone na niewielkie kawałki w zalewie z octem jabłkowym.
Wszystkie są pyszne. Na pewno każdy z Państwa ma swój doskonały przepis na to warzywo.
Trzeba tylko chcieć!!!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz