poniedziałek, 4 kwietnia 2011

Zgaga,, pieczenie, kwaśność

Wielu ludziom często dokucza tak zwana "zgaga", szczególnie po spożyciu niektórych produktów np. sernika, kapusty zasmażanej itp. Najlepszym lekarstwem, jak podają zapiski ludowej mądrości, jest świeżo wyciśnięty sok z surowego ziemniaka.
Ziemniak obrać, umyć, zetrzeć i wycisnąć sok, żeby było około 1/3 szklanki. Pić taką porcję 3 razy dziennie przed lub po posiłku, spotkałam zalecane tak i tak- wypróbować jak komu lepiej. Kuracja może trwać 2 tygodnie, a nawet do miesiąca.
Kiedyś miałam okropne kwaśności, palenia w przełyku, aż do żołądka. Po odstawieniu na jakiś czas produktów, po których największa zgaga, zastosowaniu kuracji, wszystko minęło. Jem wszystko i żadnych ,tego typu dolegliwości nie ma od tamtej pory( to już chyba z 9 lat.)Serdecznie polecam dla....Zdrowia!

Brak komentarzy: